Fk Radnički

You are here

14 Feb

Fast radio - deo života i odrastanja

Te 1993. godine Nelson Mendela dobio je Nobelovu nagradu za mir, Bajaga i Instruktori su objavili peti studijski album „Muzika na struju“, na Filmskim susretima u Nišu Žarko Laušević je dobio Gran pri festivala za ulogu u filmu „Bolje od bekstva“, a na 102,7 fm prvi put se u etru čuo kultni Fast radio.

Pročitaj Više
05 Feb

Niški "Daltoni"

Niški bend kao jedan od začetnika jugoslovenske rok scene. Bili su popularniji od Bitlsa u regionu. Oborili svetski  rekord 1970. neprekidno svirajući 28 sati.

Pročitaj Više
03 Feb

Pogledajte: Erotika u nekadašnjem Nišu

Časopis "Čik" nastao je sedamdesetih godina prošlog veka. Pogled na njegove naslovnice dovoljan je da se uoči ogromna razlika između današnjih i nekadašnjih erotskih časopisa. 

Pročitaj Više
02 Feb

Niški Džek Trbosek: Sa preko 60 žrtava pretekao i svog idola

Miodrag Stole Trifunović, rođen u Nišu u problematičnoj porodici, bio je strah i trepet za sugrađane. Inspektori su ulagali ogromne napore da uhvate prepredenog serijskog ubicu. Prvo seksualno nasilje izvršio u Merošini kraj Niša.

Pročitaj Više
30 Jan

Legenda o nastanku Niša

U delu Milana Đ. Milićevića KRALJEVINA SRBIJA, (Beograd,1884.), na stranama 86-87 zabeležena je legenda o nastanku Niša koju je Milićević čuo od lokalnog stanovništva i zapisao. 

Pročitaj Više
28 Jan

Vremeplov: Zima u Nišu 1978. godine

Jedinstvena prilika da pogledate retke fotografije Niša iz 1978. godine na kojima možete videti kako su izgledali pojedini delovi grada pre ravno 40 godina.

Pročitaj Više
12 Jan

Oslobađanje Niša od Turaka počelo je na znak trube sa Markovog kaleta na Gorici

Na današnji dan, 11.01.1878. godine, posle pet vekova ropstva, Niš je oslobođen od Turaka. U novom broju časopis Slovo juga, koji će biti u prodaji od ponedeljka, prenosi izveštaj o bici na Gorici. 

Pročitaj Više
24 Aug

Najveći gradonačelnik koga je Niš ikada imao

Za četiri godine izgradio je mostove i puteve, povezao je Niš sa Beogradom i Sofijom, kao i sa svim većim mestima na jugu Srbije. Sproveo je komunalno uređenje grada i raščistio njegove zakrčene i skučene sokake...

Pročitaj Više
18 Aug

Zašto smo bili srećniji dok smo mogli da kupujemo samo u RK „Beograd“?

Kada je početkom šezdesetih godina prošlog veka otvorena Robna kuća „Beograd“, u Nišu je vladalo mišljenje kao da je sleteo vasionski brod u centru grada. 

Pročitaj Više
11 Aug

Nišlijski rečnik

Rečnik starog Niša sa primenom. Sakupljano sa svih strana i naravno još uvek nedovršeno. Šaljite nam predloge, dopune, ispravke da objedinimo sve na jednom mestu i prisetimo se duha starog Niša.

Pročitaj Više

Pages

Partneri sajta