Veterani Radničkog formirali udruženje

Fudbaleri koji su nekada igrali u niškom Radničkom, većinom oni koji su dres kluba sa Čaira nosili početkom devedestih godina prošlog veka, zvanično su formirali Udruženje veterana Fudbalskog kluba Radnički Niš.

Za prvog predsednika ovog udruženja izabran je Goran Stojiljković, nekadašnji napadač Radničkog, Crvene zvezde, nekoliko klubova u Španiji, inače inicijator ove ideje.

Ideja za formalizaciju okupljanja veterana niškog kluba postoji odavno, ali je tek sada dobila svoj pravni okvir u vidu zvaničnih organa, Statuta, pečata, žiro-računa... - rekao je Stojiljković.

Za potpredsednika Upravnog odbora izabran je Dejan Rambo Petković, nekadašnji igrač Radničkog, Zvezde, Real Madrida i legenda brazilskog fudbala, a novi predsednik Skupštine je Nenad Cvetković, nekadašnji golgeter Radničkog i Partizana, kasnije uspešan trener, najstariji od sinoć prisutnih velikana.

Većinu prisutnih bivših fudbalera interesovalo je da li će novoformirano Udruženje imati direktnu vezu sa klubom, a da je aktuelna uprava Radničkog podržala ovaj skup potvrdio je Goran Stojiljković.

Zvanična odluka rukovodstva kluba da se ovakvo udruženje osnuje postoji još iz neke 2004. godine. Kontaktirao sam i aktuelnog predsednika i potpredsednika, imao čak obećanje da će doći, ali valjda su sprečeni. Niti nam je neophodna zvanična podrška kluba, niti mi ovde njima radimo nešto iza leđa ili bilo kome guramo prst u oko. Naprotiv, mislim da ovako združeni možemo samo biti od pomoći - kazao je Stojiljković.

 

On je dodao da u Statutu novog udruženja piše da će "pomagati u rešavanju zdravstvenih, socijalnih i drugih problema članova, a da sav kapital koji stekne Udruženje, ako se kojim slučajem ugasi, prelazi na Radnički".

Na skupu je konstatovano da bi bivši asovi morali da budu više i pitani i zastupljeni u najužem rukovodstvu Radničkog, a članstvo u Udruženju formalno će se sticati plaćanjem simbolične polugodišnje članarine, a želja je da što više nekadašnjih prvotimaca uzme učešće u budućim akcijama veterana.

Ovi Zvezdini odigraju po 40 utakmica godišnje, ovi iz Vojvodiine se okupljaju svakog četvrtka. Ja sam više puta igrao za Napretkoveveterane, jer naši nisu imali nikakvo okupljanje. Bilo je krajnje vreme za ovako nešto - rekao je Miodrag Redža Stojiljković.

Uz Dragana Piksija Stojkovića jedan od svetski najpopularanijih fudbalera koji je igrao u Radničkom Dejan Petković rekao je da je ovo istorijski događaj.

Da li će Radnički da se vrati u Evropu, mi to ne znamo, ali klub mora da poštuje svoju prošlost, jer bez nje nema ni budućnost. Ja nikada nisam zaboravio odakle sam potekao, mnogi od vas, što kao treneri, što kao saigrači, što kao uzori koji su me uveli u prvi tim, pomogli su mi da kasnije postanem ovo što jesam i da napravim karijeru kakvu sam napravio - istakao je popularni Rambo. 

Upravni odbor broji sedam članova i u njemu su, uz predsednika i potpredsednika, još i Aleksandar Kuzmanović, Saša Mrkić, Miodrag Redža Stoiljković, Zoran Milenković Zajko i Zaviša Pejić.

Uz njih sedmoricu i predsednika Nenada Cvetkovića, Skupštinu čine Vladimir Đorđević, Vladislav Grozdanović, Predrag Stamenković, Vladimir Milenković, Slobodan Miletić, Saša Marković, Bratislav Rinčić, Slobodan Antić, Dragan Radosavljević, Srđan Mladenović, Aleksandar Živković, Saša Janković i Ljubiša Rajković.

 

Izvor Južne vesti

Slika Zoran Petković/Twiter

 

Tagovi: