Rezultati nove uprave: Ugašena Omladinska škola

Rukovodstvo i stručni štab Omladinske škole napuštaju Radnički. Tereni u očajnom stanju. Zaposleni plate nisu dobili od Nove godine. U klubu odgovaraju da nisu zadovoljni njihovim radom, jer, kako kažu, trenerima Omladinske škole u poslednjih 5 godina nije pošlo za rukom da osposobe igrače za prvi tim.

Uprkos odličnim takmičarskim rezultatima, koje ističe rukovodstvo Omladinske škole Radničkog, u niškom fudbalskom klubu nisu zadovoljni njihovim radom, jer, kako kažu, trenerima Omladinske škole u poslednjih 5 godina nije pošlo za rukom da osposobe igrače za prvi tim. Trener pionira i predsednik škole rekli su da su podneli ostavke, a tvrde da se isto desilo i sa ostalima koji rade u mladom pogonu ovog superligaša.

Trener Jovica Gmitrović je kao razlog za podnošenje ostavke naveo nemar Radničkog za Omladinsku školu. On kaže da je potrebno malo truda i ulaganja da bi se od dece stvorilo nešto, a da ni to malo ne dolazi iz kluba.

To je neko veće nezadovoljstvo koje se neki duži vremenski period sakuplja kod mene, vezano za način na koji klub tretira tu Omladinsku školu i kako ona uopšte i posluje. Dovoljno je da odete do “Čaira” i pogledate kako taj teren izgleda, trava je preko metar i po, niko ne obraća pažnju na to i to je dovoljan pokazatelj odnosa samog kluba prema toj školi, a da ne govorim prema zaposlenima i prema samoj deci - rekao je Gmitrović.

Tu je i večiti problem finansija, a predsednik Omladinske škole Goran Jovanović, koji je takođe podneo ostavku, kaže da zaposleni plate nisu dobili od Nove godine, što je trebalo da plaća klub. On tvrdi da je ostavku podneo i sportski direktor kluba, kao i ostatak rukovodstva i stručnog štaba mladog pogona.

Hteo sam da tamo postavim sve na svoje mesto i po rečima zaposlenih, roditelja i dece, to je sve lepo funkcionisalo. Međutim, ima puno nekih negativnih pojava, ja sa upravom nisam imao nekih problema, ostavku sam podneo zbog naših Nišlija. Od članirana u školi trebalo je da izmirim troškove takmičenja, a klub je trebalo da izmiri plate. Ja sam svoje izmirio sve - objasnio je Jovanović.

Nakon objave trenera Gmitrovića o ostavci, preko zvaničnog sajta oglasio se i Radnički. Oni su rekli da su počeli sa kompletnom reorganizacijom Omladinske škole, te da će se u periodu koji je pred nama posvetiti stvaranju što boljih uslova za decu, kako bi stvorili “jake temelje za budućnost kluba”.

U prethodnom periodu Omladinska škola služila je prevashodno za lične promocije, što je nedopustivo. Omladinska škola je “žila kucavica” bilo kog kluba, i čak 60 odsto prvog sastava treba da bude iz omladinskog kluba. Uostalom, godišnje bi trebalo da tri do pet igrača za prvi sastav budu “proizvod” upravo omladinske škole, što se nije desilo zadnjih pet godina - kažu u klubu.

Pioniri su osvojili zimske futsal lige Niša i Srbije, turnir u Bugarskoj, dok su se u ligi pionira istočne Srbije takmičili sa godinu dana starijim fudbalerima i osvojili 2. mesto, uz gol razliku 127:36.

 

Izvor Južne Vesti