Radnički uz Zemunce: Crvena Zvezda i Partizan uništavaju srpski fudbal!

FK Radnički saopštio je da nijedan klub u SLS ne sme da ima bilo kakvu prednost, kao i da Partizan i Zvezda vrše pritisak na sve nadležne fudbalske organe.

Partizan i Zemun su igrali nerešeno 1:1, a crno-beli su odmah posle meča reagovali saopštenjem nezadovoljnim sudjenjem.

Fudbalski klub Radnički složio se sa saopštenjem Zemuna, koji je ranije objavio da je vreme da se prekine sa pritiscima, obmanama i saopštenjima u režiji dva najveća srpska tima.

Nešto ranije podršku Zemunu pružili su Čukarički i Voždovac koji su u saopštenju naveli "da je vreme da 'večiti' puste i ostale da 'postoje'".

Saopstenje našeg kluba prenosimo u celosti.

Povodom jučerašnjeg perfidnog napada na Fudbalski klub Zemun, Fudbalski klub Radnički ima moralnu obavezu da se oglasi sledećim saopštenjem:

Fudbalski klub Radnički smatra da nijedan klub u Superligi Srbije ne sme da ima bilo kakvu prednost u odnosu na ostale.

Fer igra mora biti prioritet svih, tako da je nedopustivo da se pojedini klubovi ponašaju kao da su u robovlasničkom društvu. Tako da medijski ‘išibaju’ svakog ko svojim radom i trudom ugrozi nešto što smatraju svojim vlasništvom, na primer pobedu koju su oni unapred proglasili svojom.

Čar fudbala, pa i sporta generalno, jeste neizvesnost a svojim ponašanjem dva najveća srpska kluba uništavaju tu lepotu. Po pitanju finansijske pomoći koju dobijaju neuporedivi su sa drugima, ali kada se izađe na teren to nema presudni uticaj i ne definiše unapred pobednika.

Da je tako onda ne bi ni postojala Superliga, već bi oni odmah na početku mogli da međusobno podele pehare.

U tom smislu, nedopustiv je pritisak dva najveća srpska kluba na sve fudbalske instance, kako bi svi igrali onako kako oni sviraju.

 

Sa sajta kluba

Tagovi: