Radnički poziva svog šestog igrača: Meraklije svi na derbi!

KMF Radnički u okviru 14. kola dočekuje ekipu KMF Leskovac u utakmici sezone koja odlučuje ko osvaja prvenstvo i ulazi u viši rang. Pravi južnjački derbi, ali i utakmica koja nosi taj epitet zbog pozicija ovih dveju ekipa na tabeli, odigraće se u subotu od 18:30 časova u sali OŠ "Mika Antić" u Nišu.

Klub koji raste i napreduje koracima od sedam milja i koristi pravi recept za uspeh. Miks ljudi kojima je grb i ime Radničkog u srcu i profesionalaca koji su iz rodnog Niša krenuli širom Evrope, a stigli i do slavne Barselone, kako bi učili od najboljih, dokazuje iz dana u dan da je pravom putu. KMF Radnički je furiozno dospeo u viši rang i upao svima u oči kao najmlađa i najefikasnija ekipa u svim ligama.

Niški momci su postali brzo prepoznatljivi po čvrstom karakteru i volji koja ih je kroz mnoge utakmice vodila do velikih preokreta i postizanja pobeda, a pune hale na gostovanjima od Majdanpeka na severu, do Bujanovca na jugu je bio samo motiv više da se u Niš donesu bodovi. Način treniranja i vaspitavanja mladih momaka je prepisan od najačih evropskih klubova i implementiran u Radničkom, pa je izabrana strategija krenula već u startu da daje rezultate.

Naredni korak koji ih očekuje jeste upravo meč prvoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva u sali OŠ „Mika Antić“ u Nišu, a svi ljubitelji igre na petoparcu kao i sve Meraklije su dobrodošli, u utakmici koja odlučuje ko osvaja prvo mesto i ulazak u viši rang.

Očekuje nas jedna teška utakmica. Ekipa Leskovca je jedna od glavnih favorita za plasman u viši rang, meč na krv i nož. Za njih je ova utakmica jedna od najvažnijih u ovoj sezoni dok mi ulazimo rasterećeno i bez pritiska, ali spremni da damo maksimum i poslednji atom snage da pred našim Meraklijama i ljubiteljima futsala pokažemo dobar futsal i da pobedimo naravno - kaže golman ekipe Dušan Stojković.

Ko je favorit u sutrašnjem meču?

Ulogu favorita prepuštamo gostima jer je to ekipa koja igra duži niz godina zajedno, ali imamo i mi svoje adute, pa neka bolji pobedi. Što se nase ekipe tiče, svi smo spremni, odlično smo se spremili za utakmicu, odradili smo sve zamišljeno, i ostaje da to sprovedemo na terenu.

Zdravstveno stanje?

Vraća nam se najbolji strelac lige Stojanović koji je zbog kartona izostao sa prošlog meča. Kompletni izlazimo na teren i ovim putem pozivam sve Meraklije i ljubitelje futsala da dođu u što većem broju da nam svojim prisustvom pomognu da osvojimo nova 3 boda, a mi ćemo im vratiti na terenu.

Podsećamo, početak meča zakazan je za 18:30 časova u OŠ "Mika Antić".

Tagovi: