Radnički odgovorio na nove prozivke Partizana: Bićemo vicešampioni!

"Mi nismo komentarisali Partizan posle njihove sumnjive pobede u Lučanima, a ne znam zašto se oni bave nama, verovatno iz straha da ih ne prestignemo", kazao je Radan Ilić, predsednik skupštine niškog kluba.

Predsednik skupštine FK Radnički iz Niša Radan Ilić izjavio je danas da čelnici Partizana, posebno potpredsednik Vladimir Vuletić, ne bi trebalo javno da komentarišu odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Nakon što su Partizanu oduzeta dva boda, i samim tim se Radnički drugoj poziciji približio na četiri boda zaostatka, iz Niša govore da će priliku da dokažu da su bolji imati na terenu.

Nema potrebe da rukovodstvo Partizana javno istupa u vezi sa odlukama Fudbalskog saveza Srbije kao krovne organizacije u ovom sportu kod nas. Postoje mehanizmi da drugačije reaguju na odluku o oduzimanju dva boda, poput žalbe, kao što su najavili. To bi naročito trebalo da bude poznato Vuletiću. Mislim da je kazna opravdana, jer suđenje kao subjektivnu kategoriju ne bi trebalo komentarisati - izjavio je Ilić Tanjugu.

Predsednik skupštine niškog superligaša je istakao da je sva krivica Radničkog u tome što se našao na trećem mestu i ugrozio drugu poziciju Partizana, a prema njegovim rečima sve reči na račun kluba sa Čaira upućene iz Humske imaju za uzrok strah.

Verujem da će Radnički biti vicešampion. Imamo dobru ekipu, sigurni smo kod kuće i organizaciono dobro stojimo. Mi nismo komentarisali Partizan posle njihove sumnjive pobede u Lučanima, a ne znam zašto se oni bave nama, verovatno iz straha da ih ne prestignemo. Vuletić ne treba da se plaši Radničkog. Mislim da će duel između nas i njih u plej-ofu odlučiti ko će biti drugi, a čak i da završimo kao treći Liga Evrope je zagarantovana, tako da čemu tenzija - rekao je Ilić. 

On je prokomentarisao i sumnjiv penal za Radnički protiv Javora, kada Ivanjičani nisu stajali na ivici šesnasterca i čekali odbranu svog golmana, rekavši da tu nema "ni govora o nameštanju".

 

Izvor Mondo 

Tagovi: