Preminuo član čuvene generacije "Niških Galaktikosa"

Otišao je Zoran Martinović, nekadašnji fudbaler Radničkog i član čuvene evropske generacije "Meraklija" koja je pronela slavu grada i kluba igrama u Kupu Uefa.

Martinović je rođen 9. avgusta 1957. godine. Karijeru je započeo u Moravi iz Ćuprije i nastavio u Radničkom iz Niša (1977-1981) sa kojim je dve sezone igrao u kupu UEFA u vreme najvećih uspeha Nišlija. Za klub sa Čaira ukupno je odigrao 197 utakmica i postigao 24 pogotka.

Iz Radničkog prelazi u Olimpiju iz Ljubljane, odakle stiže u Partizan jula 1983. godine (odigrao 39 mečeva, postigao 13 golova).

Nastupao je još i za Prištinu, OFK Beograd i Napredak iz Kruševca, a u inostranstvu je nekoliko sezona proveo u Austriji, Švajcarskoj i SAD. Po završetku karijere radio je kao trener u Moravi, Jagodini, Olimpiji…

Martinović leži na travi dok mu se ukazuje pomoć.

U mlađim kategorijama je bio kapiten u mnogim selekcijama, a 1980. je proglašen za najboljeg mladog igrača Evrope do 21 godine.

Zbog svoje prepoznatljive levice, tehnike i načina igre, tih godina je dobio nadimak Overat, jer su ga stručnjaci poredili sa tada popularnim nemačkim asom na koga je neodoljivo podsećao.