Premijerno prikazan dokumentarac "Radnički je ljubav Niša"

U bioskopu Vilin grad, danas je uz prisustvo oko 200 gledalaca premijerno prikazan prvi dokumentarni film o Radničkom pod nazivom „Radnički je ljubav Niša“. Premijeri su između ostalih prisustvovali i članovi Upravnog odbora i stručnog štaba kao i nekolicina fudbalera Radničkog. Meraklije su se takodje pojavile u velikom broju kao i predstavnici "sedme sile".

Za današnju premijeru interesovanje je bilo veliko, tražila se karta više. Tačno u podne sala je bila popunjena do poslednjeg mesta i sa nestrpljenjem se čekalo na početak filma.

Ekipa „Synopsis“ produkcije koja stoji iza ovog dokumentarca uspela je da upakuje preko 90 godina istorije u samo 90 minuta filma. Tokom projekcije filma emocije su bile pomešane kod svih prisutnih.  Smenjivali su se smeh i suze, oduševljenje i nostalgija, kod svake scene koja je nišlije vraćala u slavne dane Reala sa Nišave. U filmu su se kao sagovornici pojavile mnoge legende koje su govorile o iskustvima iz svojih igračkih dana. Moglo se čuti i par anegdota koje većina nije imala prilike da sazna na drugačiji način.

Na kraju filma, producent Miodrag Miljković se ispred „Synopsisa“ zahvalio svima koji su prisustvovali premijeri, i predstavio članove ekipe koja je zaslužna za ovo, možemo slobodno reći, remek delo. Aplauz je trajao nekoliko minuta a onda su svi krenuli svojoj kući jer ih za samo par sati očekuje nova predstava na „Čairu“.