Policija i tužilaštvo na Čairu!

Kako je najavio Dejan Propadalo, a naš portal nagovestio u ranijim tekstovima, prijave policiji i tužilaštvu odnosiće se na zbivanja u mlađim kategorijama Radničkog u prethodnih desetak godina.

Dejan Propadalo, potpredsednik niškog Radničkog, najavio je juče da bi uskoro na Čair trebalo da stignu organi gonjenja – policija i tužilaštvo.

Naš klub utvrdio je da se mnogo toga nezakonitog događalo u Školi fudbala Radničkog u prethodnom periodu – istakao je Propadalo i dodao - Veliki broj mladih fudbalera koji tek počinju da se bave ovim sportom, otišao je iz Radničkog. Utvrdili smo da je osnovano sportsko udruženje pod nazivom OFK Radnički, u koje su otišli naši dojučerašnji pioniri. Zbog toga će klub, osim zaštite kod fudbalskih organa u Regionu istočne Srbije (RiS) zatražiti da se sve i oko „krađe” naših pionira, ali i drugi događaji u Školi fudbala Radničkog poslednjih godina, do kraja ispitaju. Kako smo saznali, u međuvremenu, bilo je svega i svačega u mlađim selekcijama našeg kluba – rekao je Propadalo.

Neposredno posle našeg razgovora sa potpredsednikom kluba sa Čaira o zbivanjima u mlađim kategorijama kluba emitovano je saopštenje Radničkog koje prenosimo u celini:

Radnički ima informacije da je bivši dugogodišnji sekretar kluba Boban Stanković, koji na sve moguće načine radi protiv našeg kluba, svojim neistinitim podacima i činjenicama, kojima manipuliše i roditeljima dece, pokušao da navede predsednika FS RIS Novicu Tončeva i Izvršni odbor ovog saveza da donesu nezakonitu odluku i uvrste OFK Radnički u Prvu ligu pionira zloupotrebom imena našeg kluba. Podršku u pokušaju ove nezakonite radnje dao je i potpredsednik FSRiS i prvi čovek Car Konstantina, Miroslav Milivojević Drvce, koga Radnički dugo godina pomaže, posebno u igračkom kadru. Očigledno da je sada okrenuo leđa klubu i pokazao da nije uz Radnički.

Novoosnovani OFK Radnički ne ispunjava uslove za ovaj nivo takmičenja (Prva liga pionira RIS) iz više razloga. Radi se o klubu koji je tek nedavno registrovan i po propozicijama mora da započne takmičenje od najnižeg ranga – Druge lige pionira RiS. OFK Radnički nema ni prateću generaciju petlića, što je takođe jedan od uslova za takmičenje - stoji u saopštenju superligaša sa Čaira.

Kako je najavio Dejan Propadalo, prijave policiji i tužilaštvu odnosiće se na zbivanja u mlađim kategorijama Radničkog u prethodnih desetak godina.

OFK Radnički kreće iz najnižeg ranga

Fudbalski savez Regiona istočne Srbije odlučio je da pionirska ekipa novoosnovanog OFK Radničkog počne takmičenje iz najnižeg ranga – Druge lige pionira i petlića.

Odluka je doneta na osnovu propozicija. Novi klub počinje takmičenje iz najniže lige – potvrdio je posle jučeranje sednice u Leskovcu, Zoran Janjić, komesar za takmičenje mlađih kategorija FSRiS.

 

 

Izvor Sportski žurnal