POGLED SA ČAIRA: Da li Niš želi Evropu?

Ako Niš želi Radnički u Evropi, onda se nešto iz korena mora menjati. Džabe će biti i plej-of, ali i dobar plasman.

Sve niškom Radničkom ide kako treba na početku proleća. Posle posrtanja, krajem jeseni, i niza utakmica bez pobede, uspeo je superligaš sa Čaira da se kao feniks izdigne iz pepela.

Dobio je Real sa Nišave novo rukovodstvo, korak po korak, bar tako tvrde čelnik Ivica Tončev i najbliži saradnici, klub se stabilizuje u svim segmentima i, što je najvažnije, rezultatski se potpuno oporavio i beleži izvanredne rezultate.

Srećom, sačuvan je stručni štab, na čelu sa Milanom Rastavcem, i na Čairu je ostala većina fudbalera koji su od početka šampionata činili jezgro tima. Dovedena su i jaka pojačanja, čime je niški superligaš mnogo dobio i na kvalitetu i sazreo za mnogo veće domete.

Danas Radnički, uz novo rukovodstvo, ima i jak tim i, što sigurno predstavlja posebnost, kao nekada davno na Čairu je pobednička i dobra atmosfera o čemu najviše brinu u stručnom štabu i među fudbalerima.

Sve to, međutim, ne prate uslovi za organizaciju utakmica na niškom stadionu. Grad je prethodnih godina uložio milione evra za rekonstrukciju i izgradnju modernog stadiona, ali je do sada sagrađeno i završeno kuso i samo donekle privedeno nameni: svlačionice prokišnjavaju, često uopšte nema struje i tople vode...

Najtragičnije je da Čair nema najosnovnije – teren za igru i, činjenica je, mnogi trećeligaši imaju bolje uslove za rad i takmičenje. Na stadionu u Nišu je posle svake kiše ili snega kaljuga, a na svakoj utakmici stiče se utisak da je reč o seoskoj utrini ili neuređenoj livadi.

Ako Niš želi Radnički u Evropi, onda se nešto iz korena mora menjati. Džabe će biti i plej-of, ali i dobar plasman. Niš, ali i ljudi iz vrha fudbalske organizacije, koji su do sada bezbroj puta obećavali, ali nisu i pomogli, moraju da se zamisle oko ovog problema.

Jednostavno i prosto – u razvijeni svet, a odskora i u samoj Srbiji teško da se može na svečanost u lepom odelu, i košulji sa kravatom, a u opancima.

To mora da se shvati i to mora da izazove reakciju. Pozitivnu i efektnu. Jer, u protivnim bi se moglo reći „da se džabe krečilo”...

 

Izvor Sportski Žurnal

Tagovi: