Otišao je još jedan "Niški Galaktikos": Preminuo Dušan Mitošević

Posle duže bolesti u 69. godini je preminuo naš nekadašnji igrač i član slavne generacije Radničkog Dušan Mitošević.  

Dušan Mitošević je imao veoma uspešnu igračku karijeru, pošto je bio član najuspešnije generacije u istoriji Radničkog iz Niša, koja je dobila i nadimak "Real sa Nišave". Na našem Čairu je kao napadač proveo šest godina i za to vreme je postigao 48 golova na 142 meča.

U svojoj igračkoj karijeri u dva navrata bio je fudbaler Radničkog, a zlatna slova istorije kluba sa Čaira ispisivao je igrajući od 1975. do 1981. godine sa čuvenom generacijom koja je prvi put dovela Evropu u Niš. Nakon kraće epizode u francuskom Nimu ponovo se vraća u Radnički u sezoni 1982/83. koja je takođe bila veoma uspešna i poznata kao period kada je klubu nadenut nadimak “Real sa Nišave”, a osim što je Mitošević tada igrao polufinale Kupa UEFA, proglašen je i za najboljeg strelca u istoriji kluba, ispred legendarnog Nenada Cvetkovića.

Kao napadač, za šest godina u niškom klubu, odigrao je 142 meča u kojim je postigao 48 golova, a u ponovnom dvogodišnjem angažmanu postigao je 28 golova u 57 nastupa. Negov veliki doprinos niškom Realu na kraju se ogledao u 76 golova postignutih u 199 mečeva!

Mitošević je beležio velike uspehe radeći kao strateg na Kipru, gde je čak četiri puta bio proglašavan za najboljeg trenera godine, i to od 1997. do 2000. godine. Trenirajući Anortozis pronosio je slavu ovog kluba, pošto ga je četiri puta vodio do titule.

Sa istim klubom je osvojio kiparski Kup i i tri navrata Superkup, zbog čega je sa pravom smatran za jednog od najboljih stručnjaka na Kipru i u velikoj meri je doprineo popularizaciji fudbala krajem 20. veka.

Rođen je u 17. decembra 1949. godine u Žitištu. Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu i ćerke Mašu i Ivanu. Sahrana će se obaviti u Limasolu.