Nikada nećeš biti zaboravljen! Ivan Krstić Beli

Na današnji dan, pre tačno 16 godina, desila se jedna od najvećih tragedija koja može da pogodi jedan fudbalski klub. FK Radnički ostao je bez jednog od najboljeg i u tom trenutku neprikosnovenog fudbalera koji je plenio svojom igrom i ponašanjem  na terenu. 29. maja 2000. godine od posledica udara groma preminuo je Ivan Krstić Beli.

Mladi reprezentativac Jugoslavije nije stigao da pokaže svoj puni talenat, ali je ipak ušao u istoriju, a njegov lik i delo ostaće zauvek zapamćeni na Čairu. Ko zna gde bi sada bio Beli, a gde Radnički, da nije poginuo samo mesec dana pre svog 20. rođendana.

Upoređivali su ga sa Piksijem, Džajom,i mnogim drugim vrhunskim fudbalerima, predviđali mu svetlu i uspešnu budućnost, ali neka viša sila stala je na put svemu tome tog 29. maja. Na pomoćnom terenu stadiona Čair, na trening utakmici, grom je udario direktno u Ivana, Niš i čitava Jugoslavija ostali su bez velikog talenta i odličnog fudbalera, francuski Lil bez neverovatnog pojačanja, Radnički bez svog legendarnog kapitena, a 19-godišnja Ana i jednomesečni Ivan ostali su bez supruga i oca.  

U znak sećanja, fudbalska škola Radničkog nosi ime Ivana Krstića Belog, kao i ulica u Medoševcu odakle je tragično nastradali fudbaler.

Meraklije se već 16 godina trude da Beli ostane zauvek zapamćen tako što na svakoj utakmici 10-minutnim ćutanjem odaju počast ovoj legendi, a na tribini je uvek istaknuta zastava sa njegovim dresom, neizostavno je i skandiranje "Beli Krstić". Ovakav gest teško da može ostati nezapažen pa je supruga Ivana Krstića pre 4 godine iskoristila priliku da se zahvali Meraklijama na svemu što su učinili za nju i za Ivana, onog koji nije više sa nama, i onog koji čuva uspomenu i brani čast svog oca, njegovog naslednika. Nikada nećeš biti zaboravljen!

 

Slika Južne Vesti