Na današnji dan 1982. godine Radnički se plasirao u polufinale Kupa Uefa

Tepan je škotski Dandi Junajted.

Dandi Junajted

Fudbalski klub Radnički Niš je na današnji dan 17.03.1982 godine ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji kluba, kao i jedan od najvećih uspeha srpskog fudbala, plasiravši se u polufinale Kupa Uefa pobedom nad škotskim Dandi Junajtedom!

Ono što će današnjim generacijama uvek ostati neobjašnjivo je da u tom "Radničkom" ne samo da nije bilo nijednog "stranca", već da su prezimena apsolutno svih igrača završavala na IĆ!!!!

Uporedo sa ovom utakmicom, na beogradskoj Marakani je Crvena Zvezda tražila prolaz protiv Andrelehta.

Pricaju mi ljudi koji su bili na utakmici C.Zvezda - Anderleht da je u publici nastajala prava euforija kada je zvanični spiker objavljivao rezultate sa utakmice Radnički - Dandi J. Kažu da je dobar deo publike poceo da skandira Radnički, Radnički, a na kraju je preko razglasa pušten i radio prenos sa utakmice u Nišu - zapisao je jedan Nišlija

Slavlje protiv dandija

Sudio je bratko bugarin.

Sudija koji je sudio utakmicu Radnički - Dandi Junajted zvao se Bogdan Dochev. Posle utakmice su ga vodili u EI da izabere kolor televizor po želji. Ne pitajte me odakle znam ovo.. - ostalo je zapisano na jednom od navijačkih foruma.

A Niš?

Pa ne samo Niš, već cela Niška kotlina i jug Srbije je slavio.

Pripreme za finale i nezaboravnu pobedu nad Hamburgerom su mogle da počnu.