Izvršena prozivka: Radnički dobio prvo pojačanje!

Fudbaleri FK Radnički Niš počeli pripreme za drugi deo sezone. Na prozivci Bobana Dmitrovića, koji još nije zvanično izbaran za trenera, bilo 30 fudbalera. Nekadašnji igrač Vojvodine i grčke Larise prva lasta u prelaznom roku.

Kraj odmora i početak treninga pred prolećni deo sezone označila je prozivka Bobana Dmitrovića na "Čairu", koji će najverovatnije biti imenovan za novog šefa struke Radničkog. Na prozivci se nije pojavio Nikola Aksentijević, za koga u klubu kažu da ne znaju šta je razlog, nema ni Krznarića, Tomića, Raspopovića i Pavkova, ali se zamene za ove fudbalere očekuju ovih dana.

Najbolji strelac Nišlija Milan Pavkov vratio se u Crvenu zvezdu, ali sportski direktor kluba Marko Jovanović kaže da njegov status još nije definisan. Svakako bi im značilo da ga zadrže, a ako im to ne pođe za rukom moraće da traže igrača sličnog profila.

Od ranije je poznato da ni Marko Tomić i Nikola Raspopović neće biti u sastavu, a ni golman Nemanja Krznarić nije u Nišu, pa se traže igrači na tim pozicijama. Jovanović kaže da ima nagoveštaja da će im vrlo brzo naći zamene, a za sada se ne zna ni šta se dešava sa Nikolom Aksetijevićem, koji se nije pojavio na današnjoj prozivci.

On danas nije došao iz samo njemu poznatih razloga. Mi smo se čuli juče, on je dao potvrdu da stiže danas. Ja sam se prvi put susreo sa tim da neko kaže da će dođe i ne dođe danas na prozivku. Nešto ga je možda sprečilo, pa ne bih da ubrzano donosim neku odluku. Ako se nije pojavio iz nekih glupih razloga, sigurno će biti kažnjen - priča Jovanović.

Što se tiče pojačanja, prva lasta u zimskom prelaznom roku bi trebalo da sleti u vidu Siniše Babića, nekadašnjeg levog krila Vojvodine i grčke Larise koji će potpisati jednogodišnji ugovor sa našim klubom.

U pregovorima smo sa trojicom igrača. Jednog smo, nadam se, završili danas, ali neću da objavljujem, zato što on treba da obavi neke detalje oko svog ugovora, pa ćemo onda vrlo radi objaviti. Još dvojicu tražimo, na mestu zadnjeg veznog i štopera. Biće nam sutra na probi dva tamnoputa igrača, jedan krilni i jedan klasični napadač - ispričao je Jovanović.

Planirano je da ekipa ostane u Nišu do 22. januara, a onda da odu u Antaliju, gde će boraviti do 5. februara i odigrati veliki broj kontrolnih utakmica.

Na spisku igrača na koje će trener Dmitrović moći da računa u nastavku sezone nalaze se: golmani Mladen Živković i Milorad Kojić, Miloš Petrović, Nikola Stanković, Aleksandar Jovanović, Riota Noma, Lazar Arsić, Marko Mrkić, Dušan Živković, Nikola Kovačević, Nikola Stevanović, Filip Stanković, Nikola Aksentijević, Vladimir Simunović, Aleksandar Subić, Marko Golubović, Slaviša Stojanović, Andrija Mijailović, Ivan Miladinović, Petar Krstić, Lazar Ranđelović, Aleksa Jovanović, Petar Ćirković, Petar Ristić, Mladen Stojiljković, Andreja Stamenković, Marko Petrović, Ilija Stojančić i Stefan Ilić.

 

Slike Zvanična Fejsbuk stranica kluba

Izvor Južne Vesti

Tagovi: