Iz Čukaričkog opet prozivke: Tončev ambiciozan, doveo odlična pojačanja, on je najveća snaga Radničkog

Fudbaleri i stručni štab Čukaričkog nikako da ostave na miru niški Radnički. Nove otrovne strelice ka Čairu u razmaku od samo nekoliko dana. Moguć razlog prozivki - izrazito negativan skor Čukaričkog u susretima sa Radničkim.

Na pitanje "Sportskog Žurnala" da li prati konkurenciju, odnosno ko se od ekipa koje se bore za Evropu najbolje pojačao, trener Čukaričkog nije okolišao.

Uvek gledam protivnike, nisam od onih koji će reći, ma gde ja to nikada ne radim. Bavim se konkurencijom i njihovim timom, gledam koga su doveli. Najbolje su se pojačali Napredak i Vojvodina. Voždovac ima jako dobar tim, cenim i Radnički iz Niša, vidim da je predsednik Ivica Tončev ambiciozan, doveo je odlična pojačanja, mada je on  najveća snaga Radničkog, uz novog trenera - smatra Lalatović i dodaje - Svi smo podjednakog kvaliteta i biće neizvesno do kraja ko će u Evropu. Zato i moram da pratim konkurenciju, volim da se malo uplašim, iako nisam plašljiv. Možda je interes srpskog fudbala da Novi Sad, Subotica, Niš, Kruševac imaju tim u Evropi, ali sa druge strane verujem ljudima iz FSS i smatram da će ekipe koja po kvalitetu zasluže otići na međunarodnu scenu. Ne bi trebalo izaći u Evropu samo da bi se predstavio grad, a da onda  ispadnete, a da se niste ni zagrejali – zaključio je Lalatović.

Samo par dana ranije otrovne strelice ka Čairu uputio je i golman tima sa Banovog Brda. Na konstataciju Žurnala da je svojevremeno izjavio da se plaši Radničkog, Aleksandar Kirovski je rekao:

Moj strah nije usmeren ka tome da se dešava van terena, već se plašim Radničkog iz Niša zbog njihovog kvaliteta i, kao što sam već jasno i glasno rekao, mnogi klubovi su se žalili posle duela sa njima. Imaju jako dobar tretman i kvalitetnu ekipu. Kada pričamo između sebe kažemo, dobro Zvezda i Partizan su jedan i dva, a u minulih nekoliko nedelja sve je češći poredak večitih plus Radnički, a mi ćemo se svi boriti za četvrto mesto. Takva je atmosfera napravljena da su oni glavni favoriti za treću poziciju i zato sam rekao da ih se plašim. Kvalitetom nismo ispod njih, mislim da smo i bolji i biće zanimljiva borba. Moj prijatelj je preuzeo Vošu, Napredak se lepo pojačao, tu je Spartak. Naš šef kaže samo ako budemo premašili sami sebe možemo u Evropu, a to je naš cilj – zaključio je Kirovski.

Tagovi: