Druga pozicija nikad bliža: FSS oduzeo bodove Crvenoj Zvezdi i Partizanu!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je oduzme bodove Crvenoj zvezdi i Partizanu zbog ratova saopštenjima i kritikovanja rada FSS. Radnički se primakao Partizanu na samo 4 boda.

Dara je prevršila meru. FSS je odlučio da oduzme po dva boda Crvenoj zvezdi i Partizanu, a kaznio je i funkcionere ova dva kluba.

Crveno-beli će umesto 69 bodova imati 67, dok će crno-beli sa 55 "pasti" na 53. Do kraja prvog dela takmičenja ostalo je još četiri kola i videćemo kako će ova situacija uticati na podelu bodova pred plej-of.

Predsednici klubova Svetozar Mijailović i Milorad Vučelić dobili su uslovnu zabranu obavljenjem funkcija u fudbalu na godinu dana i ukoliko u roku od 365 dana naprave neki prekršaj, biće suspendovani na tri meseca.

Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, kažnjen je sa 150.000 dinara zbog sudijskog komentarisanja, dok je trener Vojvodine Ilija Stolica kažnjen sa 200.000 dinara zbog istog.

Kaznu će morati da plate i FK Radnički iz Niša (80.000 din) i trener našeg kluba Boban Dmitrović(50.000) dinara.

Takođe, Ilija Stolica suspendovan je na jednu utakmicu zbog komentarisanja sudija posle meča Mačve i Vojvodine.

U jesenjem delu sezone dva beogradska kluba su se prepuvacala putem saopštenja gde su jedni druge optuživali za brojne malverzacije.

Tokom zimske pauze "nije bilo materijala", međutim čim je krenuo prolećni i odlučujući deo takmičarske godine dve strane nastavile su u istom "ritmu". Zbog svega toga FSS je morao da reaguje i da kazni i jedne i druge, ali i niški Radnički, trenera Dmitrovića i šefa struke Vojvodine. 

Tagovi: