Boban Dmitrović: Napašćemo Partizan i pobedićemo

Lagano u Nišu raste spoljna temperatura posle nekoliko ledenih dana, ali i fudbalska pred sutrašnji derbi između Radničkog i Partizana.

Niški fudbaleri i juče su trenirali na veštačkoj travi, a danas bi, ukoliko ne bude iznenadnih promena i novog nevremena, trebalo da odrade trening i na glavnom terenu stadiona na Čairu.

Nekadašnji reprezentativac Boban Dmitrović, a sad kormilar niškog superligaša, ubeđen je da niko ko bude došao na Čair neće zažaliti.

I Partizan i mi smo kiksirali u prethodnom kolu, i Partizan i mi želimo i nadamo se da ćemo odigrati bolje i pobediti. Zato, ovaj međusobni susret zaslužuje epitet derbija kola. Zar to nije dovoljan poziv navijačima da dođu na stadion i uživaju u megdanu dve kvalitetne i ambiciozne ekipe? Rekao sam fudbalerima da je ovo velika šansa da dokažu svoje znanje i koliko su sposobni, da je ovo prava prilika da se njihova igra i rezultat pamte. Zato smo se i spremili za veliku borbu i za duel u kojem vidimo veliku šansu za osvajanje tri boda, kojim bi se učvrstili se na trećoj poziciji.

Na opasku da je Partizan skoro uvek lako dolazio do bodova u Nišu, Dmitrović je odgovorio:

Cenimo i poštujemo Partizan, šampiona države. Ali, kako pred sobom imamo cilj koji nas obavezuje da damo sve od sebe, siguran sam da ćemo odigrati najbolje što možemo i osvojiti bodove. Uopšte ne sumnjam da je naša ekipa koju spremamo za derbi sposobna da zaustavi opasne fudbalere „crno-belih”, ali još više da napadne i ostvari pobedu i time dokaže da je jedna od najboljih u Srbiji. 

 

Izvor Sportski žurnal  

Tagovi: