Đuričić redom hvali

Noma je kao voćka, kad je posadiš na odgovarajuće zemljište, najbolje rađa; Miladinović je pokupio sve dubinske lopte i igra preozbiljno; Tomić postaje lider; Mrkić nadolazi...

Radnički je proigrao. Posle sumornog perioda od dva meseca, a šest uzastopnih prvenstvenih utakmica bez pobede, Nišlije su u razmaku od četiri dana odigrale dva meča koja su im dala mnogo povoda za dobro raspoloženje.

Najpre zbog maksimalnih šest bodova, kojima je četa Milana Đuričića iskoristila brojne kikseve direktnih konkurenata i primakla se na samo dva boda zaostatka Voždovcu i Čukaričkom na deobi četvrte i pete pozicije. Onda, Nišlije su u pobedama nad Zemunom i Mačvom postigle ukupno sedam golova, a do protekle sedmice ni na jednom od susreta nisu uspele da više od dva puta zatresu protivničku mrežu. Najzad, posle sedam vezanih utakmica mreža Radničkog je konačno ostala netaknuta.

I iznad svega, čini se da je posle nekoliko nedelja rada Milan Đuričić suočen sa mnogim kadrovskim problemima, konačno uspeo da poslaže kockice, pa je svakom fudbaleru pronašao pravo mesto, a konkretno smo ga posle meča sa Mačvom pitali za Riotu Nomu, koji u centralnom veznom redu pruža najzrelije partije od kako je stigao na Čair i tako isprovocirali iskusnog stručnjaka da se malo konkretnije osvrne na učinak svojih fudbalera:

Slažem se da je Noma postavljen na mesto koje mu najviše odgovara. To vam je kao sa voćkom, kad je zasadite na odgovarajuće zemljište, onda najbolje rađa. Svi smo srećni kada ga vidimo da ovako igra, ali, da ne ispadne da sam previše zahtevan, ja od njega očekujem još više, jer mislim da može. Od stručnog štaba imaće vetar u leđa, mada mu, kada ovako igra, nije ni potreban. Ali nije tu samo Noma. Drago mi je da ste registrovali Miladinovića, koji igra preozbiljno. Pokupio je sve dubinske lopte pored jednog centarfora kakav je Matić, a to je upravo segment gde smo gubili bodove u nekim prethodnim utakmicama. Tomić već postaje pravi lider na terenu, a Mrkić nadolazi, o Arsiću i Pavkovu sve govori njihov učinak. Ali, pazite, ja ponavljam da me najviše raduje što nismo primili gol i sto ekipa odrađuje defanzivni deo posla. Ja jesam maksimalno ofanzivno nastrojen trener, ali, primera radi, naša košarkaška reprezentacija je, iako sastavljena od najboljih šutera, najbolje rezultate ostvarivala kada su igrači uspevali da se ujedine oko odbrane - istakao je Milan Đuričić 

 Nišlije su juče hvatale predah posle napornog ritma, a već danas počinju završne pripreme za gostovanje Radu na Banjici u nedelju od 15 časova. "Građevinari" su uspeli da vežu dve pobede na domaćem terenu, ali su i dalje pretposljednji u ligi, a Radnički je ove sezone ubitačan protiv timova iz donje polovine tabele - osvojio je 25 od mogućih 27 bodova.

 

Izvor Narodne Novine 

Tagovi: