Četiri nova potpisa na Čairu

Kompletni spisak fudbalera koji će 1. jula krenuti na pripreme na Kopaonik biće poznat danas, ali to ne znači da će tada biti završeno formiranje tima Radničkog. Prema rečima sportskog direktora Nišlija, u Brzeću će odigrati 4 utakmice, a prva je na programu već u subotu, protiv Bačke.

Potpisi na “Čairu” se željno očekuju, s obzirom na to da je veći broj igrača napustio klub, a stigla samo dva nova, ali konkretnih informacija još nema. Sportski direktor niškog kluba Marko Jovanović rekao je da je potrebno strpljenja za letnji prelazni rok, jer duže traje, što igračima daje više vremena za premišljanje.

U pregovorima smo sa 4 igrača, ali ti pregovori mogu da potraju i nekoliko dana. Potreban nam je i golman. Na meti su dvojica veoma kvalitetnih, a videćemo koga ćemo od njih da primamimo - kazao je Jovanović.

Sezona počinje 22. jula, a već u 1. kolu Nišlije putuju u Beograd, gde će se nadmetati sa vicešampionom države, Crvenom zvezdom.

Podsetimo, iz Niša su, nakon završetka sezone, definitivno otišli treneri Milan Rastavac i Dragan Ilić, napadač Nemanja Kojić, defanzivac Radoš Bulatović, kao i oba golmana Bojan Zogović i Vladimir Bajić.

Sa druge strane, potpisali su trener Peter Pakult, golman Vjekoslav Andrič i štoper Vladimir Simunović.

I Živkoviću ponuđen novi ugovor

Osim Saše Stojanovića, produžetak saradnje ponuđen je i Milošu Živkoviću, kaže sportski direktor Radničkog, ali još nema informacija da li će prihvatiti da ostanu u rodnom gradu. I pored toga što želja postoji, Živković samostalno trenira od završetka sezone, jer nije zadovoljan ponuđenim ugovorom.

Obavljeni su kontakti odmah po završetku sezone, uprava je izrazila želju za nastavkom saradnje, ali se nismo složili oko svih stavki ugovora. Treniram individualno, spreman sam za nove izazove, a siguran sam da mogu još dosta toga da pružim fudbalu - priča Živković.

Ipak, Jovanović je rekao da je ugovor koji je ponuđen Živkoviću bolji nego prethodni.

 

Izvor Južne Vesti

Tagovi: