Istorijski Događaji

You are here

23 Apr

Premijerno prikazan dokumentarac "Radnički je ljubav Niša"

U bioskopu Vilin grad, danas je uz prisustvo oko 200 gledalaca premijerno prikazan prvi dokumentarni film o Radničkom pod nazivom „Radnički je ljubav Niša“. Premijeri su između ostalih prisustvovali i članovi Upravnog odbora i stručnog štaba kao i nekolicina fudbalera Radničkog.

Pročitaj Više
11 Dec

U Nišu 1162. godine...

Godine 1162, vizаntijski cаr Mаnojlo osvoji Mitrovicu od mаdžаrа, uzme ruku Svetog Prokopijа, i vrаti u Niš ostаlome telu svetiteljevu.
 

Pročitaj Više
06 Dec

Ljubav u doba smrti u logoru Crveni Krst u Nišu

Niški istorčar, Aleksandar Dinčić iz Narodnog muzeja otkriva neverovatnu ljubavnu priču iz logora na Crvenom krstu za vreme Drugog svetskog rata između Grkinje Ture Haralambu i Italijana Emanuela Fročionija.

Pročitaj Više
10 Aug

Slika dana: Meraklije tramvajem na Radnički

Kravata, odelce, nakriviš si šeširče, pa si u'vatiš tramvaj negde kod Železničku, ili kod Konja, pa pravac Banja na švaleraciju.

Pročitaj Više
29 Jul

Slika dana: Šta je zatrpano u centru Niša

Dosta je buke i negodovanja u javnosti ovih dana izazvalo zatrpavanje bazilike kod Bele Palanke, a evo šta je zatrpano u centru Niša.

Pročitaj Više
12 Jul

Slike dana: Doček moštiju Sv. cara Lazara u Nišu jula 1989. godine

U sklopu prenosa zemnih ostataka Kneza Lazara ili, kako ga naša crkva slavi, Sv. cara Lazara, iz Beograda u manastir Ravanicu, u Nišu je organizovan doček njegovih moštiju.

Pročitaj Više
26 Jun

Kako smo popušili domaće cigarete

Da li ste znali da je niška "Drina" nazivana i "ambasadorskom", dok je niška "Morava" bila "doktorska", one drugih proizvođača "službeničke", a sve ostale "radničke" cigarete.

Pročitaj Više
15 Mar

Slike dana: Hala Čair u izgradnji

Retke fotografije hale Čair u izgradnji sa početka 70-tih.

Pročitaj Više

Pages

Partneri sajta