Gradske face i priče

You are here

29 Jun

Niš je tamo gde su "Stara Srbija" i "Real sa Nišave"

http://receptizatorte.rs/Teško je opisati prosečnog Nišliju, ali i kada to neko pokuša uglavnom se opredeljuje za jednu reč – Meraklija. Reč u koju stanu sve osobine od gostoprimljivosti i veselog duha do hedonizma koji je u ovom kraju neizostavan. „Merak“ je nedavno od strane londonskih novina „Independent“ proglašen za jednu od najlepših stranih reči koje nije moguće prevesti na drugi jezik. I upravo zbog toga ne čudi otkud toliko interesovanje za glavni grad Jugoistočne Srbije, otkud toliko turista i zašto baš ovde dolaze... Odgovor je jednostavan, dolaze da vide „Kude je taj Niš“ i kakav je taj čuveni NIŠKI MERAK.

Pročitaj Više
23 Apr

Premijerno prikazan dokumentarac "Radnički je ljubav Niša"

U bioskopu Vilin grad, danas je uz prisustvo oko 200 gledalaca premijerno prikazan prvi dokumentarni film o Radničkom pod nazivom „Radnički je ljubav Niša“. Premijeri su između ostalih prisustvovali i članovi Upravnog odbora i stručnog štaba kao i nekolicina fudbalera Radničkog.

Pročitaj Više
27 Dec

Pozdrav iz Niša sa početka sedamdesetih

Prelepa razglednica koja nam prenosi atmosferu tadašnjeg centra Niša i modu sa ulica našeg divnog grada.

 

Pročitaj Više
11 Nov

Tasina, šesdeset i neka

Na velikom odmoru desilo se još nešto zanimljivo.

Pročitaj Više
25 Sep

Feljton:Dolazak bioskopa u Niš(prvi deo)

Kafane su bile najznačajnija žarišta zahuktale kulturne obnove i društvenog života. Vlasnici prvih kafana bili su Prečani i Šumadinci, koji su masovno dolazili u tek oslobođeni, zapušteni grad, jer su u njemu videli idealno mesto za razvijanje preduzetničke delatnosti.

Pročitaj Više
07 Aug

Slika dana: Parking Elektronske industrije u "zlatno vreme"

Parking koji je mogao da primi oko dve hiljade putničkih automobila kao svedok nekadašnjeg sjaja i današnjeg beznađa Elektronske industrije.

Pročitaj Više
13 Jul

Slike dana: Pogled sa Saborne crkve na trg

Imate prilike da vidite predratni izgled trga ispred male Saborne crkve i kako se on menjao.

Pročitaj Više
03 Jun

Niš u očima jednog Sarajlije daleke 1897. godine

Predstavljamo vam prelepi tekst o Nišu koji je izašao u sarajevskom časopisu Nada daleke 1897. godine.

Pročitaj Više
28 Mar

Hipi dolina

Nedaleko od centra i dalje se proteže neobičan sokak. Grad zaboravlja svoju prošlost, ne ističe znamenja - trgovi, parkovi, zgrade i dvorišta, mračni prolazi i hodnici jedini su merodavni svedoci. Obični posmatrač i ne sluti koliko je na nekoliko generacija mladih uticalo pedesetak metara ispucalog asfalta- čuvene ,,HIPI DOLINE ”, iza hotela ,,Niš". Tu mnogi ostaviše sebe!

Pročitaj Više

Pages

Partneri sajta